Eredivisie

Vitesse maakt eind aan ongeslagen reeks van Feyenoord

Voor Feyenoord is een eind gekomen aan de ongeslagen reeks (26 duels) in de Eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat leed zondag bij Vitesse de eerste nederlaag sinds 27 oktober 2019. Oussama Darfalou maakte kort voor rust het enige doelpunt. Feyenoord liet in de tweede helft grote kansen op de gelijkmaker liggen. Vitesse passeerde Feyenoord op de ranglijst en staat nu derde, op één punt van PSV (4-1 zege op RKC) en vier punten van Ajax. Trainer Advocaat, die dit seizoen met veel blessures te maken heeft, hoopt dat zijn selectie tijdens de transferperiode in januari wordt versterkt. „We hebben nu weer twee, drie spelers die eruit liggen. Dan wordt het een moeilijk verhaal als we niets doen. We kunnen niet iedere wedstrijd blijven worstelen. De leiding van Feyenoord zal toch ook begrijpen dat we iets moeten doen.” (ANP)