Turkije schrapt vluchten uit Nederland om coronamutatie

Turkije laat tot nader order geen vluchten meer toe uit Nederland, omdat de nieuwe Engelse variant van het coronavirus hier is aangetroffen. Dat meldt persbureau Reuters zondag. Het gaat om een tijdelijke maatregel volgens de regering in Ankara. Ook vluchten uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika worden om die reden niet toegelaten. Ook Israël ontzegt vluchten uit deze landen de toegang - hoewel vluchten uit Nederland vooralsnog zijn toegestaan.

Verder heeft ook Portugal zich bij de groeiende groep landen gevoegd die vluchten uit het Verenigd Koninkrijk weigert. Portugese staatsburgers mogen nog wel terugvliegen, op voorwaarde dat zij een negatieve coronatest kunnen overhandigen. De maatregelen hebben geen einddatum.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: EU-landen leggen vliegverkeer stil met VK na spoedoverleg