Reisadvies aan reizigers in VK: zoek veilig onderkomen

Nederlanders die op dit moment in het Verenigd Koninkrijk of Noord-Ierland zijn, worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken geadviseerd om daar enkele dagen te wachten. „Zoek een veilig onderkomen zoals bijvoorbeeld een hotel voor de komende dagen en wacht tot het weer mogelijk is om naar Nederland te reizen”, luidt het zondag aangepaste reisadvies van het ministerie.

Het advies is ook gericht aan mensen die in het VK wonen en voor de feestdagen naar Nederland willen terugkeren. Dit is volgens het ministerie „voorlopig niet mogelijk”.

De Nederlandse overheid stelde eerder op zondag een verbod in op vliegverkeer voor passagiers vanuit het VK uit vrees voor een Engelse variant van het coronavirus. Later werd ook besloten dat treinen en veerboten met personen vanuit dat land niet langer welkom zijn. Deze maatregel geldt tot uiterlijk 1 januari, aldus het ministerie.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: EU-landen leggen vliegverkeer stil met VK na spoedoverleg