Onschuldig in de dodencel, vermoedelijk

De Podcastclub Curtis Flowers zit al 23 jaar op death row, maar houdt vol dat hij onschuldig is. Madeleine Baran verdiept zich voor ‘In the Dark’ in het dossier.

Curtis Flowers zit op death row in Mississippi. Hij is veroordeeld voor de moord op vier mensen in een meubelzaak in 1996, maar houdt al 23 jaar vol dat hij onschuldig is. Onderzoeksjournalist Madeleine Baran verdiept zich met haar team in het dossier. Ze ontdekken dat de officier van justitie structureel zwarte juryleden weert. Wat In the Dark zo goed maakt, is dat de spannende podcast zijn verhalende kracht niet haalt uit de moord en de emoties van betrokkenen, maar uit de beslissingen van politie, OM en de rechter, en hoe die de zaak hebben beïnvloed. Verdwenen aantekeningen en verhoren, beloofde beloningen aan getuigen die nu (nadat ze het geld nooit kregen) zeggen dat ze onder eed hebben gelogen, een pistool dat nooit naar het lab is gestuurd. Baran stelt ingewikkelde vragen over de zaak én het Amerikaanse rechtssysteem.

In The Dark. 20 afleveringen. APM Reports