Ziekenhuisbezetting opnieuw iets gestegen

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is voor de zesde dag op rij gestegen. Woensdag worden er 1.964 bedden bezet door mensen met Covid-19, tien meer dan dinsdag, blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Sinds 24 november lagen er niet zoveel coronapatiënten in het ziekenhuis.

Op de intensive care bereikte de bezetting het hoogste punt sinds 26 november: daar zijn nu 526 mensen met corona opgenomen. Dinsdag waren dat er twee minder. De instroom van nieuwe patiënten was woensdag wel lager dan de voorgaande dagen. Op reguliere verpleegafdelingen werden 142 mensen opgenomen, terwijl 28 patiënten op de IC belandden. Dinsdag waren dat er nog respectievelijk 262 en 46.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet scherpt regels voor winkels aan, HEMA vanaf donderdag dicht