Dreigementen

Man (34) aangehouden voor het telefonisch bedreigen van premier Rutte

Een 34-jarige man uit Zutphen is maandag aangehouden voor het bedreigen van premier Mark Rutte, meldde de politie dinsdag. Dat deed hij via een telefoonnummer van de Tweede Kamer. De verdachte werd kort na de dreigementen aangehouden in zijn eigen woning. Hij is verhoord en vervolgens weer vrijgelaten. Volgende week staat hij terecht voor bedreiging. Wat voor dreigementen de man precies zou hebben geuit, wil de politie niet zeggen, en ook het ministerie van Algemene Zaken wil niet ingaan op de zaak. Het is onduidelijk of de premier aangifte heeft gedaan. De afgelopen jaren zijn vaker personen aangehouden voor het bedreigen van de premier, met een voorwaardelijke celstraf of een werkstraf tot gevolg. Maandagavond werden twee demonstranten aangehouden die de toespraak van Rutte met lawaai verstoorden, voor belediging en het niet luisteren naar de politie. (NRC)