Directeur Schiphol roept op alleen noodzakelijke reizen te maken

Directeur van Schiphol Dick Benschop heeft iedereen opgeroepen alleen nog maar noodzakelijke reizen te maken.
Directeur van Schiphol Dick Benschop heeft iedereen opgeroepen alleen nog maar noodzakelijke reizen te maken. Foto Sem van der Wal/EPA

Directeur van Schiphol Dick Benschop heeft woensdagavond in televisieprogramma Nieuwsuur opgeroepen alleen noodzakelijke reizen te maken. „We zitten in een moeilijke situatie in Nederland waar we met z’n allen doorheen moeten. We moeten allemaal doen wat ons geadviseerd wordt, dat geldt ook voor het reizen”, zei hij.

Volgens Benschop moet iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. „Dan doen wij dat ook en zorgen we dat de regels worden nageleefd. Ik voel me soms net een burgemeester, van de stad Schiphol. We hebben maatregelen en regels, en doen ons best om die te handhaven.” Woensdag viel het volgens Benschop nog wel mee met de drukte maar zaterdag ging het „echt mis”. „Ik kan uitleggen waarom dat mis ging, maar dat klinkt als een excuus en daar gaat het niet om. Als zoiets voorkomt moet je ervan leren.”

Woensdag bleek het op Schiphol niet minder druk te zijn dan eerdere dagen, ondanks de aankondiging van dinsdagavond dat de hele wereld vanaf woensdagavond een oranje reisadvies krijgt. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) zei eerder op de dag „boos en teleurgesteld” te zijn over de drukte.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet versoepelt eindexamenregeling: flexibel rooster en extra herkansing