RIVM: 8.496 positieve testuitslagen

Afgelopen etmaal heeft het RIVM 8.496 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat is het laagste aantal in vijf dagen. Daarmee is niet gezegd dat nu een daling is ingezet. In de dagaantallen positieve tests die aan het RIVM worden gemeld, zitten vaak flinke fluctuaties. In en iets na het weekend worden deze gegevens vaak met vertraging aan het RIVM doorgegeven. Gemiddeld genomen zit vanaf begin deze maand wel een stijgende lijn in het aantal geconstateerde coronagevallen.

Daarnaast kreeg het RIVM 35 meldingen van sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Ook van deze mensen is niet met zekerheid te stellen dat ze in de afgelopen 24 uur overleden.

Lees ook: Zo is het coronavirus nu verspreid over Nederland Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 8.496 positieve testuitslagen, 36 IC-opnames