Maandag extra crisisoverleg van kabinet en ministerraad over corona

Maandagochtend komen enkele ministers bijeen voor een crisisoverleg over de stijgende coronabesmettingen. Later op die dag volgt een voltallige ministerraad. Dat zegt een woordvoerder tegen ANP na afloop van het Catshuisoverleg zondag. Daarbij waren onder meer Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), en verschillende ministers aanwezig.

Het is nog onduidelijk of er dinsdag een nieuwe persconferentie volgt waar strengere maatregelen worden aangekondigd. De woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor een reactie. Afgelopen dinsdag kondigde premier Mark Rutte aan dat voor de Kerst mogelijk extra maatregelen worden genomen als de besmettingscijfers niet dalen. Zondag zijn er 9.924 positieve testuitslagen gemeld bij het RIVM, zaterdag waren dat er 9.182 en vrijdag 8.894. Het aantal positieve besmettingen stijgt de afgelopen anderhalve week dagelijks.

Het coronavirus waart nog altijd rond in Nederland. NRC houdt dagelijks de belangrijkste graadmeters bij.
Bekijk hier hoe het coronavirus is verspreid over Nederland.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Mogelijk avondklok met Oud en Nieuw’