Ajacied Promes aangehouden als verdachte steekpartij, ontkent betrokkenheid

Politie Volgens De Telegraaf wordt Promes ervan verdacht een familielid in de zomer ernstig letsel te hebben toegebracht. Promes ontkent enige betrokkenheid, aldus zijn advocaat.
Quincy Promes zou zondag gearresteerd zijn op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij.
Quincy Promes zou zondag gearresteerd zijn op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Foto Maurice van Steen/ANP

Ajacied Quincy Promes is zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Dat meldt De Telegraaf.

Promes ontkent iedere betrokkenheid bij de steekpartij, laat zijn advocaat schriftelijk weten aan ANP. „Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse”, meldt de advocaat. Promes wordt verhoord en blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. De politie werd een maand geleden op de hoogte gebracht. Sindsdien werd de zaak onderzocht.

Het incident vond afgelopen zomer plaats in Abcoude. Promes wordt ervan verdacht een familielid ernstig knieletsel te hebben toegebracht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie wil tegenover NRC de identiteit van de verdachte niet bevestigen en meldt dat het gaat om een 28-jarige Amsterdammer. Hij wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, aldus de politie.

Ajax vindt het nog te vroeg om te reageren op de arrestatie van Quincy Promes. „Het is een vervelende kwestie”, zegt een woordvoerder van de club tegen ANP. „Maar als je ergens van wordt beschuldigd, dan wil dat nog niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus nu te voorbarig om er vanuit Ajax iets over te zeggen.” Promes scoorde zaterdagavond nog in de wedstrijd die Ajax met 4-0 won van PEC Zwolle.