Officiële dodental corona passeert 10.000, bijna 9.200 nieuwe positieve tests

Het officiële dodental als gevolg van Covid-19 is de tienduizend gepasseerd. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werden het afgelopen etmaal 53 nieuwe sterfgevallen doorgegeven, waardoor het totaalaantal momenteel op 10.019 staat. Deze week lag het dagelijkse sterftecijfer ongeveer tussen de zestig en zeventig.

Ook zijn bij het RIVM tussen vrijdag- en zaterdagochtend 9.182 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er weer meer dan een dag eerder, toen 8.894 positieve tests werden gerapporteerd. De afgelopen anderhalve week is sprake van een stijging in het aantal gemelde positieve tests en de dagelijkse cijfers evenaren die van eind oktober, kort na de piek van de tweede golf.

In totaal zijn momenteel 1.723 coronapatiënten opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen, blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat zijn er 42 meer dan gisteren. Van alle Covid-patiënten liggen er 481 op de intensive care; een toename van negen. Het aantal coronapatiënten op reguliere afdelingen nam met 33 toe tot 1.252.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Officiële sterftecijfer voorbij 10.000, bijna 9.200 nieuwe positieve coronatests