Extra kabinetsoverleg in verband met oplopend aantal coronabesmettingen

'Coronaminister' Hugo de Jonge (CDA) vorige week voor een Catshuisoverleg in Den Haag.
'Coronaminister' Hugo de Jonge (CDA) vorige week voor een Catshuisoverleg in Den Haag. Foto Bart Maat/ANP

Een deel van het kabinet komt zondag bijeen voor een extra ingelast overleg in het Catshuis. Dat zegt een coronawoordvoerder van de regering zaterdag tegen NRC. Dinsdag wordt naar alle waarschijnlijkheid weer een persconferentie gehouden.

„We zien de cijfers oplopen. Dat is voldoende reden om te zeggen: we steken de koppen bij elkaar”, aldus de zegsman. Bij het beraad zal „de kern” van het coronabeleid aanwezig zijn, onder wie alle betrokken bewindspersonen en RIVM-directeur Jaap van Dissel. Of het kabinet zich beraadt op strengere maatregelen, kan de woordvoerder niet zeggen. Het Catshuisoverleg op zondag is niet standaard, maar wordt ingelast „zodra daar reden toe is”.

Vrijdag meldde het RIVM 8.894 nieuwe positieve coronatests, iets meer dan de 8.793 op donderdag. De cijfers zijn een stuk hoger dan de dagen daarvoor, toen ruim tweeduizend positieve tests minder werden geteld.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Deel kabinet komt zondag bijeen op Catshuis voor extra corona-overleg