Ziekenhuispersoneel in Brabant gevraagd geen kerstverlof op te nemen

Een mobiele intensivecare-unit komt aan in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met een IC-patiënt die is overgeplaatst.
Een mobiele intensivecare-unit komt aan in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met een IC-patiënt die is overgeplaatst. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Brabantse ziekenhuizen hebben hun personeel gevraagd om geen kerstvakantie op te nemen teneinde een personeelstekort te voorkomen, meldt Omroep Brabant vrijdag. „We proberen op die manier het rooster rond te krijgen. Ik hoop dat we het gaan redden, anders moeten misschien verloven ingetrokken worden”, zegt Bart Berden, de voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en tevens ziekenhuisdirecteur, tegen de omroep.

Berden rekent erop dat het toenemende aantal besmettingen op dit moment binnenkort ook gaat zorgen voor meer patiënten op de IC’s en andere ziekenhuisafdelingen. Brabant zit opnieuw in de voorhoede, wat het aantal besmettingen betreft, en moet dus klaar zijn om op te schalen.

ROAZ-voorzitter Berden zegt dat er met het aankomende vaccinatieprogramma „licht aan het einde van de tunnel” gloort, „maar de tunnel is nog wel lang. Maatregelen zullen nog wel tot in de zomer nodig blijven”.

Lees ook: Zo is het coronavirus nu verspreid over Nederland. NRC houdt dagelijks de belangrijkste graadmeters bij. Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dertig coronapatiënten opgenomen op de intensive care