Trompenburg tuinen & Arboretum Lichtjesroute na een ‘takkenjaar’

Foto Maartje van Boven

Het was een ‘takkenjaar’, zeggen ze bij Trompenburg Tuinen & Arboretum. Maar de botanische tuin in Kralingen (acht hectare) is wel geopend voor een coronaproof uitje. Anders dan andere jaren is Trompenburg dit jaar tijdens de kerstvakantie geopend. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december kun je er ook ’s avonds tot 20 uur terecht (met op zaterdag een lampionnenwandeling voor kinderen tot 12 jaar). Wandel de lichtjesroute, geniet van de stilte en de avondlucht, staat op de website. Tot 23 december is de jaarlijkse kerstgroenverkoop, waarbij je vers geknipt groen kunt kopen voor kransen en –stukken. Er is verder een overdekt winterplein, er zijn kerstpakketten te koop met producten uit de tuin en diverse ‘happenplanken’.

Adres: Honingerdijk 86. Meer info: Trompenburg.nl