Thuiskok

Dal met spinazie

Spinach.
Spinach.

Hopelijk maken de bourgondische veganisten aantekeningen, want ook vandaag maken we een rijk gerecht op basis van plantaardige ingrediënten. Het recept voor deze dal is geïnspireerd op de chana dal van Rukmini Iyers moeder. Omdat de chana dal langer moet weken, viel de keus op de makkelijke rode linzen.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Doe de linzen, kurkuma, kokosmelk, blokjes kokos, het kokende water en de knoflook in een kleine braadslede of braadpan met deksel. Vermeng op je snijplank de ui met de komijn en olie en strooi over de linzen. Dek strak af met aluminiumfolie of een deksel en zet 45 minuten in de oven.

Roer zodra de dal gaar is de spinazie door de linzen tot de blaadjes geslonken zijn. Voeg eventueel wat kokend water toe om de dal vloeibaarder te maken. Roer het limoensap en de geraspte limoenschil erdoor, voeg als je wilt wat zout toe en dien op met rijst, naanbrood of chapati’s en extra partjes limoen om erboven uit te knijpen.