Acht ROC-scholen West-Betuwe dicht om dreigbericht

Politie Acht vestigingen van ROC Rivor in Tiel en Geldermalsen sloten dinsdagmiddag hun deuren omdat via het interne communicatiesysteem een dreigend bericht was binnengekomen. Wat deze inhield, is niet duidelijk.
Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Lex van Lieshout/ANP

Acht vestigingen van ROC Rivor in Tiel en Geldermalsen zijn woensdagmiddag gesloten, nadat bij de onderwijsinstelling een bedreigend bericht was binnenkomen. Dat meldt De Gelderlander. Volgens de krant zijn ongeveer vierhonderd studenten en docenten naar huis gestuurd.

De dreiging zou zijn binnengekomen via het interne communicatieplatform. Wat deze precies inhield, is niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van de ROC-scholen zegt tegenover De Gelderlander dat het om een dusdanig „zorgelijk bericht” ging, dat is besloten de gebouwen te ontruimen. Om 13:00 uur op woensdag werden de leerlingen en medewerkers gesommeerd de scholen te verlaten. Vanwege de coronamaatregelen waren er op de scholen veel minder leerlingen aanwezig dan normaal.

Wie het bericht heeft gestuurd, is nog onduidelijk. Persbureau ANP meldt dat de politie met de school een onderzoek is gestart naar de afzender. De scholen blijven de rest van de dag gesloten.