Kabinet zal winkels niet snel sluiten

Premier Rutte vindt het nu vooralsnog „niet nodig” om de winkels te sluiten. „We gaan niet bovenop de huidige lockdown zwaardere maatregelen opleggen. We hebben de keuze om ons nog strakker te houden aan de regels.” Ook minister De Jonge gaf aan dat het kabinet niet snel zal kiezen om winkels te sluiten. „De kern blijft ons gedrag. Ga niet funshoppen en als je toch boodschappen moet doen, houd je dan aan de regels.”

De bewindsmannen reageerden hiermee op uitspraken van het RIVM van dinsdag. Het instituut suggereerde eerder vandaag tegenover de NOS een verband tussen de drukke winkelstraten op Black Friday en de hoge besmettingscijfers van nu.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Groepsgrootte blijft met Kerst onveranderd, maximaal 3 gasten’