Tot nu toe 38.500 aanvragen voor derde NOW-regeling

Zo’n 38.500 ondernemers hebben de afgelopen weken een aanvraag ingediend voor het steunpakket NOW 3.1, dat de maanden oktober tot en met december beslaat. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV in een persbericht. 29.000 van de aanvragen zijn tot nu toe gehonoreerd. De meeste toekenningen gaan naar de horeca en de cateringsector. Ondernemers hebben tot zondag de tijd om aanspraak te maken op deze steunperiode.

De NOW 1.0 aan het begin van de crisis werd toegekend aan 140.000 werkgevers. Voor de drie maanden daarna, waarin de coronamaatregelen werden versoepeld, werden zo’n 63.000 aanvragen toegekend. NOW 3 bestaat uit drie delen, waarvan het eerste deel loopt tot het nieuwe jaar. NOW 3.2 loopt tot april, NOW 3.3 tot juli.

De NOW-steun is bedoeld om zoveel mogelijk te voorkomen dat werknemers hun baan verliezen. Het geld moet ondernemers in staat stellen hun personeel te blijven uitbetalen. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden, kunnen maximaal 80 procent van het maandsalaris van een werknemer in die maanden aan steun krijgen. Vanaf 2021 worden de voorwaarden weer strenger.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM: 7.134 nieuwe positieve coronatests