Thialf

Flitsend over ’t ijs

Foto’s ANP

In oktober werd de International Invitation Cup nog afgelast, vanwege twee positieve coronatests. Maar dit weekend was het dan zover in Thialf: de eerste internationale krachtmeting voor de shorttrackers sinds de wereldbekerfinale in Dordrecht in februari van dit jaar. Met als winnaars van het eindklassement: Itzhak de Laat en Suzanne Schulting. Olympisch kampioen Schulting, zaterdag al winnaar van de 1.500 meter, won zondag de 1.000 meter. Bij de mannen was Sjinkie Knegt de snelste op de 1.000 meter, maar dat was niet genoeg voor de eindzege. Die ging naar De Laat, die zaterdag als tweede finishte op de 1.500 meter en een dag later tweede werd op de 500 meter en vierde op de 1.000 meter.

De shorttrackers rijden komend weekend de NK afstanden in Heerenveen.