KNVB vraagt met shirts op het Malieveld aandacht voor amateurvoetbal

De KNVB legde shirts op het Malieveld. Ze beeldden het woord 'Stil' uit.
De KNVB legde shirts op het Malieveld. Ze beeldden het woord 'Stil' uit. Foto Sem van der Wal/ANP

De KNVB vraagt deze maandagochtend op het Malieveld aandacht voor het amateurvoetbal. Dat ligt vanwege de coronamaatregelen stil.

Volwassenen mogen alleen in groepjes van maximaal vier personen trainen, maar geen wedstrijden spelen. Jeugdspelers mogen wel in teamverband trainen en spelen, maar geen wedstrijden tegen andere clubs. Volgens de KNVB gaat het om ruim 1,2 miljoen amateurvoetballers bij drieduizend clubs. De voetbalbond hoopt dat het kabinet dinsdag, als het nieuwe maatregelen aankondigt, de regels voor hen versoepelt. Vooral voor de jeugd is het belangrijk om te blijven sporten, zegt de bond. De KNVB hoopt dat de competities in januari hervat kunnen worden.

Op het Malieveld had de voetbalbond maandagochtend duizend voetbalshirts uitgestald, die samen het woord ‘stil’ vormden. „We denken dat we iets realistisch vragen”, zei Jaap Paulsen van de KNVB. „We zijn in gesprek met de minister, maar hopen dat we met deze actie het laatste zetje geven.” Volgens hem neemt „de animo en motivatie” onder voetballers af, en zou voetballen in de buitenlucht moeten kunnen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Het was een goede zomer voor binnenlands toerisme