Trump: advocaat Rudy Giuliani test positief op coronavirus

Advocaat Rudy Giuliani bij een zitting over de verkiezingsuitslag in de staat Michigan.
Advocaat Rudy Giuliani bij een zitting over de verkiezingsuitslag in de staat Michigan. Foto Rey del Rio/AFP

Rudy Giuliani, de persoonlijk advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, is positief getest op het coronavirus. Dat meldt Trump zondagavond via Twitter. De 76-jarige Giuliani speelt een belangrijke rol bij Trumps pogingen om de verkiezingsuitslag aan te vechten.

Hoe Giuliani eraan toe is en of hij überhaupt symptomen vertoont is nog onbekend. Trump wenst hem op Twitter beterschap en zegt dat hij door zal gaan met zijn strijd tegen de verkiezingsuitslag - die volgens hem het gevolg is van grootschalige fraude. Ook noemt Trump Giuliani de beste burgemeester die New York ooit gehad heeft.

Giuliani was van 1994 tot 2002 burgemeester van New York en is sinds 2018 de persoonlijk advocaat van Trump. Hij stond de president bij in het onderzoek naar Russische beïnvloeding van de presidentsverkiezingen van 2016. Na de verkiezingswinst van Democraat Joe Biden vorige maand probeert hij die uitslag in de rechtszaal en daarbuiten te betwisten. Bewijs van zulke fraude ontbreekt vooralsnog.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Trump: advocaat Rudy Giuliani test positief op coronavirus