Rutte: in januari één miljoen coronavaccins

Het kabinet verwacht dat Nederland in januari de beschikking heeft over één miljoen doses van het coronavirusvaccin dat Pfizer in ontwikkeling heeft. Dat zei premier Rutte vrijdagmiddag na de ministerraad. Omdat dit vaccin tegen het coronavirus twee keer moet worden geïnjecteerd, kunnen 450 duizend mensen worden gevaccineerd.

In de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht Rutte vervolgens 400.000 doses van het vaccin dat Moderna ontwikkelt. Wanneer dat precies beschikbaar zal zijn, weet hij nu nog niet. Een toezegging over of het vaccineren al op 4 januari kan beginnen, zoals minister De Jonge eerder deze week zei, ontweek de premier: „Dat kan als alles meezit in het meest gunstige scenario.” Hij wees op het belang van goedkeuring van de medicatie door het Europees Medicijnagentschap.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: PBL: 40 procent meer leegstand winkelpanden in 2022