Stedelijk Museum benoemt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Cultuurbeleid Jurist Annelies van der Pauw is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ze volgt Truze Lodder op, die sinds augustus 2018 aan het museum verbonden was.

Het Stedelijk Museum Amsterdam.
Het Stedelijk Museum Amsterdam. Foto Lex van Lieshout/ ANP

De jurist Annelies van der Pauw is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam. Dat heeft het museum donderdagmorgen met een persbericht bekendgemaakt.

Annelies van der Pauw. Foto Marco Sweering

Van der Pauw volgt in deze functie Truze Lodder op, die per 7 augustus 2018 begon als interim-voorzitter, daarna als voorzitter. Na een tumultueuze periode bij het museum, waarin onder meer directeur Beatrix Ruf ontslag nam, formeerde Lodder een geheel nieuwe raad van toezicht. Onder haar leiding werd ook een nieuwe directie aangesteld, met Rein Wolfs als artistiek directeur en Jacqueline Bongartz als zakelijk directeur.

Lees ook: Nieuwe raad van toezicht voor Stedelijk Museum Amsterdam

Groot vertrouwen

Annelies van der Pauw (60) heeft zich als advocaat ruim dertig jaar beziggehouden met fusies en overnames en met advisering op het gebied van corporate governance. In de kunstwereld was zij eerder actief als voorzitter van het bestuur bij het Fonds BKVB en als voorzitter van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds.

In het persbericht laat Van der Pauw weten groot vertrouwen te hebben „in de mogelijkheden van het Stedelijk om als podium en ontmoetingsplek een belangrijke rol te spelen in het stedelijke, landelijke en internationale debat over kunst en vormgeving”.