Lockdown

Horecaondernemers dreigen half januari toch open te gaan

Als er geen perspectief komt op heropening van de horeca en de steunmaatregelen niet worden uitgebreid, dreigen tientallen lokale afdelingen van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op zondag 17 januari hoe dan ook hun deuren te openen. Dat hebben zij aangekondigd in een verklaring. Volgens de afdelingen heeft het kabinet te weinig oog voor de precaire situatie waar zij in verkeren. en is het ondoenlijk om aan de sluiting gehoor te geven zolang er geen perspectief op opening geboden wordt. De landelijke KHN zegt „begrip” te hebben voor het standpunt van de afdelingen, maar noemt het „onverantwoord om op te roepen tot dingen die tegen de wet ingaan”. De lobbyorganisatie hoopt dat het kabinet met uitgebreidere steun komt, en uiterlijk op 12 januari horecagelegenheden toestaat weer open te gaan. (NRC)