Burgemeester Austin roept mensen op thuis te blijven vanuit vakantie in Mexico

Steve Adler, de burgemeester van Austin in de Amerikaanse staat Texas, riep begin november mensen op om thuis te blijven terwijl hij op dat moment zelf op vakantie was in een Mexicaanse badplaats. Dat meldt The Texas Tribune woensdagavond.

In een video op Facebook zei Adler op 10 november: „Blijf thuis als je kan. We moeten de cijfers laag houden. Nu is niet de tijd om te relaxen.” Die video nam hij op in Cabo San Lucas, Mexico. Hij was daar samen met acht familieleden na de bruiloft van zijn dochter heen gevlogen in een privévliegtuig. Op de trouwerij kwamen zo’n twintig gasten bijeen voor een receptie in een hotel. In Austin werden destijds samenkomsten van meer dan tien personen afgeraden.

Adler zei dat hij zijn eigen regels noch de regels die in Texas gelden had overtreden. In een verklaring laat hij weten dat het altijd het beste is om thuis te blijven. „Maar we vragen mensen niet om er nooit op uit te gaan. We vragen iedereen om zo veilig mogelijk te doen wat ze doen.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Nog steeds minder diagnoses van andere ziekten’