Thuiskok

Yakisoba

More Photos like this here...
More Photos like this here...

We beginnen de week met een gerecht dat op alle momenten van de dag gegeten kan worden, dus ook als ontbijt. Kook de eiernoedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met ruim koud water en zet ze aan de kant. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de saus. Giet de geweekte paddestoelen af en bewaar het weekvocht. Schenk het weekvocht bij de saus in de kom en zet hem aan de kant. Verwarm 1 eetlepel neutraalsmakende olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de reepjes buikspek 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Roerbak de uienringen 2 minuten, voeg de geweekte paddestoelen en kool toe en roerbak alles nog 2 minuten. Laat de noedels erbij glijden en roerbak ze – de noedels kunnen aanbakken aan de bodem van de wok, maar dat geeft juist extra smaak aan het gerecht. Voeg de saus toe, meng goed en laat hem inkoken tot hij glanst en de noedels nog net bedekt zijn.

Verwarm, terwijl de saus inkookt, een scheut neutraalsmakende olie in een andere pan en bak de eieren op hoog vuur zodat ze een heerlijk knapperig randje krijgen. Leg een gebakken ei per persoon op de noedels en serveer ze bestrooid met geroosterd sesamzaad, verkruimelde katsuobushi en noripoeder.