F1-wereldkampioen Lewis Hamilton test positief op coronavirus en mist GP

De Britse wereldkampioen in de Formule 1, Lewis Hamilton, is positief getest op het coronavirus. Dat meldt de internationale autosportfederatie FIA dinsdag. Hamilton gaat in quarantaine en mist daardoor de tweede grand prix in Bahrein van aankomend weekend. De Britse coureur won afgelopen zondag nog de eerste race in de Golfstaat.

Volgens de FIA heeft de besmetting van Hamilton verder geen gevolgen voor het verloop van de voorlaatste race in het Formule 1-seizoen. Eerder dit jaar testte onder meer de Mexicaanse rijder Sergio Peréz positief op het virus. Hij miste daardoor beide races in Groot-Brittannië.

De 35-jarige Hamilton verzekerde zich ruim twee weken geleden van zijn zevende wereldkampioenschap in de Formule 1. Daarmee evenaarde hij het record van de Duitse racelegende Michael Schumacher.

Lees ook dit artikel over F1-wereldkampioen Lewis Hamilton: Heeft de beste coureur gewoon de snelste auto in de Formule 1? Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton mist race na positieve test