Terrorisme

Zeker 110 burgers in Nigeria gedood bij aanval Boko Haram

Bij een aanval door leden van terreurgroep Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn zaterdag zeker 110 burgers om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AFP. Onder de slachtoffers zijn zowel dorpsbewoners als landarbeiders. Gewapende mannen kwamen zaterdag rond het middaguur op motorfietsen het dorp Koshobe in de noordoostelijke staat Borno binnengereden. De slachtoffers werden vastgehouden en vastgebonden, waarna hun keel werd doorgesneden. Tientallen mensen zouden zijn onthoofd. Boko Haram is samen met ISWAP – de regionale afsplitsing van IS – actief in de regio. Met name houthakkers, boeren en vissers zijn steeds vaker het slachtoffer van aanslagen; ze worden beschuldigd van spionage en het doorsluizen van informatie aan militairen. (NRC)