5.609 nieuwe coronabesmettingen, 1.115 meer dan gisteren

De afgelopen 24 uur zijn 5.609 nieuwe positieve coronatests gemeld, 1.115 meer dan gisteren. 25 mensen overleden als gevolg van Covid-19. Dat blijkt zondag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is overigens niet met zekerheid te zeggen of er meer coronabesmettingen en -doden zijn dan voorgaande dagen. Het RIVM krijgt de meldingen vaak met vertraging binnen, waardoor dagaantallen kunnen schommelen.

In het ziekenhuis zijn in het afgelopen etmaal 112 nieuwe coronapatiënten opgenomen, 54 minder dan gisteren, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zondag. Op de intensive care liggen momenteel 506 Covid-19-patiënten, 5 minder dan gisteren. In de Nederlandse ziekenhuizen worden op dit moment in totaal 1.700 mensen coronapatiënten behandeld.

Het aantal IC-patiënten volgt sinds twee weken een dalende trend. Het aantal ziekenhuisopnames daalt al geleidelijk sinds begin november.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rotterdam sluit winkels opnieuw eerder vanwege verwachte drukte