ING: beleggersvertrouwen bereikt hoogste punt sinds coronacrisis

Het vertrouwen van beleggers is de afgelopen maand flink toegenomen en heeft het hoogste punt bereikt sinds het begin van de coronacrisis. Dat meldt ING zaterdag in zijn maandelijkse BeleggersBarometer. Volgens de bank, die spreekt van een „hersteld” beleggersvertrouwen, is de stijging het gevolg van de meerdere positieve berichten over werkzame coronavaccins de afgelopen maand.

In oktober stond de barometer nog op 89, deze maand is de index gestegen naar 110. Daarmee is de hoogste stand behaald sinds april, toen de meter met 68 een dieptepunt bereikt had. Een woordvoerder van ING zegt dat een meterstand van 100 „neutraal” is. Vóór de crisis was de BeleggersBarometer sinds medio 2013 niet meer onder de 100 geweest. In januari van dit jaar stond de index op 131, aldus de woordvoerder.

Bijna de helft van de beleggers verwacht volgens de nieuwste cijfers een stijging van de beursindex AEX. Vorige maand was dat nog slechts een kwart. De AEX steeg in de onderzoeksperiode de afgelopen maand van 543 naar 602 punten, onder meer door de berichtgeving over vaccins. Volgens ING behouden beleggers gedurende de tweede golf bovendien meer vertrouwen in de economie dan tijdens de eerste, omdat zij na de eerste golf hebben gezien dat de beurs zich ook relatief rap weer herstelt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Autoriteiten VS voeren planning voor vaccindistributie op