Podcast

Future Affairs
26 nov 2020
do - 26 november 2020
Future Affairs
26 nov 2020
do - 26 november 2020
Hoe onze realiteit online versplintert
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe onze realiteit online versplintert


Deepfakes, conspiracies, nepnieuws: er lijkt op internet een perfecte storm op te steken van desinformatie. Nieuwe technologieën maken steeds levensechte manipulaties van beelden mogelijk, en het wordt moeilijker dan ooit om echt van nep te onderscheiden. Iedereen lijkt steeds meer in een eigen werkelijkheid te leven. Maar geven we technologie niet te makkelijk de schuld? Wordt die ‘infocalypse’ niet vooral door onszelf veroorzaakt? Wij gingen met cultuursocioloog Siri Beerends naar selfie-walhalla Youseum in Amsterdam om op zoek te gaan naar een antwoord op de grote vraag: hoe komen we weer tot een gedeelde realiteit?

Gast
Siri Beerends
Presentatie
Jessica van der Schalk & Wouter van Noort
Productie
Henk Ruigrok van der Werven
Montage
Ruben Pest