Recensie

Recensie Film

Tragische romance als tranquillizer

Romantisch Drama Het op waargebeurde feiten gebaseerde ‘All My Life’ voelt als een idyllische herinnering aan twee mensen die je nooit gekend hebt.

Het verhaal van Jenn Carter (Jessica Rothe) en Solomon ‘Sol’ Chau (Harry Shum Jr.) in ‘All My Life’ is motiverend escapisme: ‘Maak iets van je leven’.
Het verhaal van Jenn Carter (Jessica Rothe) en Solomon ‘Sol’ Chau (Harry Shum Jr.) in ‘All My Life’ is motiverend escapisme: ‘Maak iets van je leven’.

All My Life is waargebeurd. Romantisch. En tragisch. Een fijne tearjerker (en wie wil er in verwarrende tijdens niet stiekem graag een beetje huilen bij een film, dat lucht op). Maar het is ook een film als een tranquillizer: je zit er vanaf een afstandje suf naar te glimlachen maar veel gebeurt er verder niet met je.

Waargebeurde verhalen verfilmen is ook lastig. Ze voegen zich niet naar de traditionele westerse dramaturgie met drie-aktenstructuren, en helden met missies die allerhande obstakels moeten overwinnen. Het liefdesverhaal van Jennifer Carter (gespeeld door de uit Happy Death Day bekende Jessica Rothe) en Solomon Chau (Crazy Rich Azians-ster Harry Shum Jr.) begint als een film. Liefde op het eerste gezicht. Hij introvert en ambitieus. Zij wat extraverter en avontuurlijker en de drijvende kracht achter zijn carrièreswitch. Zo’n zorgzame echtgenote kom je tegenwoordig alleen nog maar in films tegen.

Maar dan komt er een zorgelijke diagnose, en zetten hun vrienden alles op alles om via een GoFundMe-crowdfundingscampagne alsnog hun droombruiloft te realiseren. All My Life volgt die gebeurtenissen van hoogtepunt naar hoogtepunt, als een idyllische herinnering aan twee mensen die je nooit gekend hebt. De slechte tijden zijn vergeten. Het is (wellicht) motiverend en moralistisch escapisme: maak iets van je leven. Ja, denk je. Goed idee. En je glimlacht weer.