Michigan bevestigt verkiezingsuitslag: Biden is winnaar

Opnieuw een tegenvaller voor president Donald Trump: de winst van zijn Democratische rivaal Joe Biden is maandagavond formeel vastgesteld in de swing state Michigan. Dit betekent dat nu zeker is dat de zestien kiesmannen van deze staat naar Biden gaan.

Al weken speculeert Trump over grootschalige verkiezingsfraude in Michigan, een claim waarvoor hij geen bewijzen heeft geleverd. Er werd nog gevreesd dat de vaststelling van de verkiezingswinst tot problemen zou kunnen leiden, omdat de commissie die hierover gaat uit twee Democraten en twee Republikeinen bestaat. Maar dat bleek loos alarm, omdat een van de Republikeinse commissieleden instemde met de vaststelling van de uitslag, waarmee een meerderheid ontstond.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Biden benoemt voormalig minister John Kerry als ‘klimaatgezant’