Rutte: het gaat niet de goede kant op met besmettingscijfers

Premier Mark Rutte vindt dat het niet de goede kant op gaat met de besmettingscijfers. Dat heeft hij vrijdag gezegd na afloop van de ministerraad, aldus persbureau ANP. Over versoepeling van de coronamaatregelen komt op 8 december pas duidelijkheid, maar „dan moeten die cijfers overigens wel echt lager zijn dan ze vandaag zijn, want die gaan nu niet de goede kant op”, benadrukte hij.

De daling in het aantal coronabesmettingen lijkt de afgelopen week te stagneren. Vrijdag werd het hoogste aantal positieve tests in een week gemeld: 5.974. Donderdag ging het om 5.729 positieve tests en woensdag 4.615, maar deze cijfers werden vertekend werden door een technische storing een dag eerder.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hoogste aantal besmettingen in week, afname ziekenhuisopnames