Hoogste aantal besmettingen in week, afname ziekenhuisopnames

De afgelopen dagen is het aantal positieve coronatests toegenomen, maar nam het aantal ziekenhuisopnames licht af. Dat melden het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Tussen donderdag- en vrijdagochtend werden 5.974 nieuwe positieve tests geteld, het hoogste aantal in een week tijd. Donderdag ging het om 5.729 positieve tests en woensdag 4.615, hoewel die cijfers vertekend werden door een technische storing op woensdag.

De afgelopen 24 uur steeg het aantal overledenen door Covid-19 met 51. Die patiënten zijn niet ook echt die dag zijn overleden, soms worden sterfgevallen met vertraging doorgegeven. Op donderdag werden er nog 75 sterfgevallen geregistreerd.

Tegelijkertijd hadden ziekenhuizen de afgelopen 24 uur meer lucht. In totaal liggen nu 2.030 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, 57 minder dan de dag daarvoor. Op de IC liggen 555 coronapatiënten, vier minder dan het voorgaande etmaal. In totaal werden de afgelopen dag 224 nieuwe Covid-19-positieven opgenomen in het ziekenhuis, van wie 37 op de IC.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hoogste aantal besmettingen in week, afname ziekenhuisopnames