In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat Ethiopiërs massaal de provincie Tigray ontvluchtten en stormen delen van Centraal-Amerika en de Filippijnen verwoestten, gingen Chilenen opnieuw de straat op en klom een Rus in een boom om een college te kunnen volgen.
Ethiopische vluchtelingen in het oosten van Soedan. De afgelopen weken is een conflict opgelaaid tussen rebellen in de Ethiopische provincie Tigray en de regering van premier Abiy Ahmed. Tienduizenden inwoners van Tigray zijn voor het geweld gevlucht en verblijven momenteel in buurland Soedan.
Foto Marwan Ali / AP
Een demonstrant wordt afgevoerd door oproerpolitie in de Chileense hoofdstad Santiago. In het Zuid-Amerikaanse land wordt al sinds eind 2019 geregeld gedemonstreerd tegen de regering. De demonstranten willen onder meer dat er wat gedaan wordt aan de grote financiële ongelijkheid in het land.
Foto Martin Bernetti / AFP
Deze driehonderd meter hoge lift staat in het nationale park Zhangjiajie in China. Het park is een populaire bestemming voor toeristen.
Foto Wang Zhao / AFP
Een haaiennet wordt weggehaald op het strand Fishoek in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Het net wordt overdag geplaatst en moet de dieren weghouden bij surfers en zwemmers die massaal afkomen op deze populaire surflocatie.
Foto Rodger Bosch / AFP
Peru heeft in korte tijd drie verschillende presidenten gehad. Tot voorkort was Martin Vizcarra aan de macht in het land. Hij werd vorige week afgezet na beschuldigingen van corruptie. De benoeming van zijn opvolger, Manuel Merino, werd door Vizcarra illegaal en onwettig genoemd waarna grote protesten. ontstonden In reactie hierop, en onder druk van het parlement, trad Merino af. Francisco Sagasti is naar voren geschoven als interim-president. Op deze foto de vlag van Peru, die symbool staat voor nationale eenheid.
Foto Sebastian Castaneda / Reuters
Een gestrande vinvis op een strand in de Franse plaats Saint-Hilaire-de-Riez. Het dier werd afgelopen zaterdag aangetroffen. De afgelopen weken werden zeker zes dode vinvissen gevonden op Franse stranden. Dat zijn er opmerkelijk veel: normaliter stranden er op jaarbasis maximaal tien van dit soort walvissen aan op stranden in Frankrijk.
Foto Stephane Mahe / Reuters
Dat de coronacrisis voor allerlei thuiswerkproblemen zorgt, is al langer duidelijk. In Nederland is het echter nog niet zo erg gesteld dat het nodig is om in een boom te klimmen om een vergadering of les te kunnen volgen. Voor deze Russische student is dat anders: hij woont in een afgelegen dorpje in Siberië en moest naar eigen zeggen in deze boom klimmen om een sterk genoeg internetsignaal te krijgen om een college te volgen. Hij roept de Russische autoriteiten op het internetnetwerk in zijn regio te verbeteren.
Foto Alexey Malgavko / Reuters
Inwoners van de Filippijnse regio Rizal vervoeren hun spullen met kinderwagens nadat hun huizen zijn verwoest door tyfoon Vamco. Tot dusver heeft de storm zeker 67 dodelijke slachtoffers geëist en voor veel schade gezorgd.
Foto Aaron Favila / AP
Een Ethiopische man in een vluchtelingenkamp in de Soedanese plaats Gadaref. De commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties Michelle Bachelet vreest dat het conflict in Ethiopië de hele regio zou kunnen destabiliseren.
Foto Ebrahim Hamid / AFP
Leden van de Griekse Communistische Partij (KKE) gingen deze week de straat op omdat hun jaarlijkse mars ter nagedachtenis van de studentenopstanden in 1973 was afgelast vanwege de coronapandemie. Het protest van deze week mondde uit in aanvaringen met de politie, die onder meer traangas en waterkanonnen inzette. In 1973 gingen studenten massaal de straat op om zich uit te spreken tegen de toenmalige militaire junta.
Foto Alkis Konstantinidis / Reuters
Een vrouw in het Nicaraguaanse Puerto Cabezas te midden van de brokstukken van haar verwoeste huis. Afgelopen week raasde storm Iota over Nicaragua en buurlanden en liet een spoor van verwoesting achter. Zeker dertig mensen kwamen om het leven door het natuurgeweld.
Foto AFP
Dit Armeense gezin keert terug naar Nagorno-Karabach, de enclave in Azerbeidzjan die grotendeels wordt bevolkt door etnische Armeniërs. De laatste weken vonden hevige gevechten plaats in de betwiste regio, waardoor veel inwoners van het gebied vluchtten. Onlangs kwamen de strijdende landen - onder toeziend oog van Rusland - tot een akkoord om het bloedvergieten te stoppen.
Foto Sergei Grits / AP
Een brandweerman aan het werk in Mono County in de Amerikaanse staat Californië. Sinds dinsdag woedt een grote brand in het gebied, die de naam 'Mountain View Fire' heeft gekregen. Tienduizenden hectares zijn afgebrand en zeker een persoon kwam om het leven door de vlammenzee.
Foto Noah Berger / AP
Deze week demonstreerden honderden boeren in Den Haag tegen de stikstofplannen van het kabinet. De betogers trokken ook langs het paleis Huis ten Bosch omdat ze willen dat koning Willem-Alexander weigert de Omgevingswet te ondertekenen. Dat heeft hij echter in 2016 al gedaan.
Foto Phil Nijhuis / EPA
In een migrantenkamp onder een brug in de Parijse voorstad Saint-Denis brak dinsdagochtend een brand uit nadat de vluchtelingen vuurtjes hadden aangestoken om warm te blijven. Zo'n 2.500 migranten moesten worden geëvacueerd. Meerdere van hen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.
Foto Yoan Valat / EPA