Recensie

Recensie Muziek

Rake teksten op mooi conceptalbum S10

S10 liet zich nooit door één genre vangen: de Hoornse rapte als zestienjarige op kale beats over haar psychoses en zingt nu, druipend van de autotune, begeleid door meerdere instrumenten. Voorganger Snowsniper was al meer pop dan hiphop, met Vlinders verbreedt Stien den Hollander haar palet verder. ‘Ochtend/Avond’, het duet met Yung Nnelg, is zoete autotune r&b, ‘Crystal Clear’ heeft een trage drum ’n’ bass beat en het duet met Ronnie Flex is een clubtrack. Je hoort gitaar en harpgetokkel op ‘Vleugels’, een trillende cello in ‘Kapot’ en klassiek pianospel in de ontroerende ballad ‘Handen van Mijn Moeder’.

De verse twintiger weet zware thema’s in poëtische bewoordingen te vangen zoals in het duet ‘Achter Ramen’ met Zwangere Guy. Vlinders is een mooi rond conceptalbum rond wedergeboorte. S10 toont met rake teksten hoe angsten en patronen die in de wortels van je leven ontstaan je vleuggellam kunnen maken, maar ook dat je jezelf kan ontstijgen.