In beeld

Honderden vrouwen en kinderen van IS-strijders worden vrijgelaten uit kamp Al-Hol

Het kamp Al-Hol, waar in het noordoosten van Syrië tienduizenden vrouwen en kinderen van IS-strijders worden vastgehouden, wordt deels ontmanteld. De Syrisch-Koerdische strijders die het kamp beheren, zijn de laatste paar weken begonnen met de vrijlating van een deel van de gevangenen, onder wie enkele honderden Syriërs, een groepje Russische kinderen en ook een groepje Albanezen. Er zitten ook nog altijd enige tientallen Nederlandse vrouwen en kinderen.
Libanese veiligheidsmensen houden op het vliegveld van Beiroet een Albanese vrouw en vier kinderen in de gaten, die eind oktober werden vrijgelaten uit het kamp Al-Hol. Ze zouden worden gerepatrieerd naar hun eigen land. Al- Hol was een kamp waar vooral vrouwen en kinderen van IS-strijders werden vastgehouden.
Foto Bilal Hussein/AP
Twee kinderen en een vrouw in het vliegtuig in afwachting van hun terugreis naar Albanië.
Foto Bilal Hussein/AP
Een Syrisch meisje wacht in het kamp Al-Hol tot zij en andere Syrische vrouwen en kinderen het kamp mogen verlaten. Op de achtergrond Koerdische bewakers.
Foto Delil Souleiman/AFP
Vrouwen die werden verdacht van banden met IS wachten met een kind op 28 oktober op hun vrijlating.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een Koerdische bewaker let op een groep Syrische vrouwen uit het kamp die terug mogen naar Al-Hasakeh, hun plaats van herkomst in het noordoosten van Syrië. Ze behoren tot een eerste groep van enkele honderden Syriërs die worden vrijgelaten uit het kamp. In totaal zaten er zo'n 25.000 Syriërs in Al-Hol. Syrisch-Koerdische leiders hebben aangekondigd de Syriërs geleidelijk aan te willen vrijlaten.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een Koerdische strijder helpt een kind op een vrachtwagen, die hen naar Al-Hasakeh zal brengen.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een bewaker van het kamp Al-Hol, dat door Syrisch-Koerdische strijders was opgezet om vooral vrouwen en kinderen van verslagen IS-strijders vast te houden, kijkt toe hoe een konvooi met voormalige gevangenen vertrekt.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een Russisch kind, dat deel uitmaakt van een groep van dertig Russische kinderen van tussen de twee en veertien jaar die op 12 november werden gerepatrieerd vanuit Al-Hol.
Foto Delil Souleiman/AFP
De Russische groep uit Al-Hol stapt in een bus, die hen uit het kamp zal wegvoeren.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een Syrische vrouw en haar baby kijken uit een tent in Al-Hol, kort voor ook zij zouden worden vrijgelaten.
Foto Delil Souleiman/AFP
Syriërs in afwachting van hun vertrek uit het kamp Al-Hol naar de noordoostelijke provincie Deir al-Zor.
Foto Delil Souleiman/AFP
Syriërs maken zich gereed om per vrachtwagen te vertrekken uit het kamp al-Hol.
Foto Delil Souleiman/AFP