Britse premier Johnson test negatief op corona

De Britse premier Boris Johnson is negatief getest op het coronavirus. Wel blijft hij nog ruim een week in thuisisolatie conform de landelijke coronarichtlijnen. Dat meldt persbureau Reuters dinsdag op basis van een verklaring van Johnsons woordvoerder.

Zondag werd bekend dat de premier veertien dagen in quarantaine zou gaan omdat hij in de buurt was geweest van iemand besmet met Covid-19. Johnson voelde zich echter goed en vertoonde geen symptomen van het coronavirus. Eerder dit jaar belandde de premier op de intensive care vanwege een besmetting met het coronavirus.

De zelfisolatie van Johnson komt middenin de laatste fase van de Brexitonderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, onder meer over de interne markt. Afgelopen januari verliet het VK officieel de EU, maar de zogeheten overgangsfase eindigt op 31 december. De Britten hebben gezegd de transitiefase niet te willen verlengen.

Het Verenigd Koninkrijk is hard getroffen door het coronavirus. Sinds het begin van de pandemie in maart zijn bijna 52.000 doden als gevolg van het coronavirus geregistreerd. Om het oplopend aantal besmettingen tegen te gaan geldt in Engeland sinds 5 november een maandlang een lockdown. Dinsdag kondigde ook de Schotse autoriteiten een gedeeltelijke lockdown aan, melden internationale persbureaus. In elf gebieden, waaronder de stad Glasgow, gaan vanaf vrijdag 18.00 uur alle restaurants, cafés en sportscholen dicht.

Lees ook Brexit is geslaagd als de viswateren zijn ‘heroverd’ Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Afgelopen week 13 procent minder positieve tests gemeld