Lichte daling nieuwe besmettingen en coronapatiënten in de ziekenhuizen

In het afgelopen etmaal zijn er 5.941 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 167 minder dan een dag eerder. Toen werden er 6.109 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het is de eerste daling in drie dagen.

Ook rapporteerde het RIVM 86 doden aan de gevolgen van het coronavirus. Een dag eerder waren dat er 54. Niet alle patiënten overleden daadwerkelijk op het moment van het melden van hun overlijden: de cijfers worden soms met enige vertraging doorgegeven aan het RIVM.

Momenteel liggen er 2.125 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 56 minder dan een dag eerder. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag. Op de IC’s liggen 595 coronapatiënten, 14 minder dan een dag eerder.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Lichte daling nieuwe besmettingen en coronapatiënten in ziekenhuizen