Podcast

Hans
13 nov 2020
vr - 13 november 2020
Hans
13 nov 2020
vr - 13 november 2020
Aflevering 1: De diagnose
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Aflevering 1: De diagnose

Op 65-jarige leeftijd krijgt Hans Goebertus, een vrolijke verwarmingsmonteur uit Amsterdam, de diagnose alzheimer.

Vijf jaar lang volgen we Hans. We zien hem worstelen met zijn aftakeling, terwijl ook zijn vrouw Ria, hun dochter Loes en de vriendengroep voor pijnlijke keuzes komen te staan. Wat betekent alzheimer voor je relatie? Voor je vriendschappen? Voor je gevoel van vrijheid? En hoe kijk je naar de toekomst als je weet dat je langzaam aftakelt?

In de vijfdelige documentaireserie ‘Hans’ duiken we in het leven van Hans en zijn naasten. Zij laten ons van dichtbij zien wat er gebeurt als je hersenen je langzaam in de steek laten. Van het zangkoor waar Hans elke week naartoe blijft gaan tot aan de keukentafel, waar hij na een discussie tegen Ria fluistert: ,,Er moet toch een keer een einde aan komen?”

Presentatie
Enzo van Steenbergen
Productie
Enzo van Steenbergen, Nina van Hattum & Mirjam van Zuidam
Montage
Jan Paul de Bondt & Nina Van Hattum