Podcast

Haagse Zaken
13 nov 2020
vr - 13 november 2020
Haagse Zaken
13 nov 2020
vr - 13 november 2020
Artikel 23 uitgelegd
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Artikel 23 uitgelegd

Terug van eigenlijk nooit echt weggeweest: de discussie over grondwetsartikel 23 - dat onder andere de vrijheid van onderwijs regelt. Het debat daarover komt en gaat. De meest recente opleving is in gang gezet door Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.

In deze aflevering van Haagse Zaken ontleedt Mirjam Remie de uitspraak van de minister. Je hoort wat deze betekent en waarom zowel politici als burgers er boos over werden. Folkert Jensma legt je uit wat er nou precies in het grondwetsartikel staat, en hoe het tot stand is gekomen.

Correctie (23 november 2020)’: In deze Haagse Zaken werd verteld dat er een voorstel is om Tweede Kamer binnen één zittingstermijn twee maal over een grondwetswijziging te laten stemmen zodat deze sneller doorgevoerd kan worden. Dat is echter niet het geval. Het voorstel bekrachtigt alleen de huidige praktijk, waarin wordt afgezien van een aparte ontbinding van de Kamer. In de aflevering is een gesproken notitie toegevoegd.