Veel nieuwe besmettingen op Curaçao, Argentijnse president in isolatie

De Argentijnse president Alberto Fernández
De Argentijnse president Alberto Fernández Foto Juan Mabromata / AFP
  • Op Curaçao zijn woensdag 51 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het gaat om het hoogste aantal besmettingen binnen 24 uur sinds het virus in maart uitbrak op het eiland. Curaçao telt nu ruim driehonderd actieve besmettingen. Sinds het begin van de uitbraak zijn er twee mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Om het virus te bestrijden, is er al bijna twee maanden een avondklok ingesteld.
  • Alberto Fernández, de president van Argentinië, is uit voorzorg in isolatie gegaan nadat hij nauw contact heeft gehad met een ambtenaar die diezelfde dag besmet bleek met het coronavirus. Fernández heeft negatief getest maar besloot, net als twee ministers, voorzorgsmaatregelen te nemen. Met bijna 1,3 miljoen besmettingen is Argentinië een van de zwaarst getroffen landen ter wereld.
  • Ook in de Verenigde Staten werden veel nieuwe besmettingen geregistreerd. Binnen één dag kwamen er 136.000 coronabesmettingen bij. Niet eerder registreerde een land zoveel besmettingen binnen 24 uur. In totaal zijn in de VS meer dan tien miljoen besmettingen gemeld. Een groot deel daarvan is gemeld in Texas, de op een na meest bevolkte staat van het land. In Texas zijn volgens de Johns Hopkins Universiteit inmiddels meer dan een miljoen gevallen geregistreerd.
  • Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ondanks corona laagste aantal faillissementen sinds 1999