The New Yorker ontslaat journalist Toobin na masturbatie-incident

Videovergadering De journalist Jeffrey Toobin werd vorige maand geschorst door The New Yorker nadat hij had gemasturbeerd tijdens een videovergadering. Hij hoeft niet meer terug te komen.
Journalist Jeffrey Toobin tijdens de Emmy Awards in 2016.
Journalist Jeffrey Toobin tijdens de Emmy Awards in 2016. Foto Paul Buck / EPA

Het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker heeft topjournalist Jeffrey Toobin ontslagen. Dat liet hij woensdag zelf weten via Twitter. De zestigjarige juridische journalist werd vorige maand geschorst, nadat hij had gemasturbeerd tijdens een videovergadering. Naar eigen zeggen wist hij niet dat de camera aanstond.

Het incident deed zich voor tijdens een Zoom-vergadering waarin prominente medewerkers van het tijdschrift een rollenspel deden om zich voor te bereiden op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Na een pauze van tien minuten zagen deelnemers dat Toobin zijn camera naar beneden richtte en masturbeerde. Hierna verbrak hij het contact. Twee anonieme aanwezigen zeiden tegen nieuwsplatform Vice dat Toobin in een wisselgesprek zat met een sekswerker.

Lees ook: Dit zijn gênante dingen tijdens het zoomen

Toobin werkte 27 jaar voor The New Yorker. Daarnaast is hij sinds 2002 juridisch analist bij CNN, al is zijn werk daar opgeschort sinds het incident. Toobin heeft een bestseller op zijn naam staan over de moordzaak tegen footballspeler en acteur O.J. Simpson. Daarnaast schreef hij over het Hooggerechtshof en andere politiek-juridische zaken.

Twitter avatar JeffreyToobin Jeffrey Toobin I was fired today by @NewYorker after 27 years as a Staff Writer. I will always love the magazine, will miss my colleagues, and will look forward to reading their work.