Republikeinse ministers in Arizona en Georgia weerspreken fraude

Twee Republikeinse ministers in Arizona en Georgia zeggen dat er geen signalen zijn rondom fraude bij de verkiezingen in hun staten. Bij een interview bij de zender Fox News zei Mark Brnovich, minister van Justitie van Arizona, dat het erop lijkt dat Joe Biden gaat winnen in de staat. Het zou betekenen dat voor het eerst in 24 jaar een Democraat in Arizona wint. Volgens Brnovich betekent die verrassende winst niet dat er fraude is gepleegd.

Volgens de laatste cijfers heeft Biden een voorsprong van zo’n 13.000 stemmen op Trump. De staat, goed voor elf kiesmannen, was eerder door persbureau AP en Fox News al aan Biden toegeschreven. Andere media, zoals The New York Times, hebben dat nog niet gedaan.

Twitter avatar brahmresnik Brahm Resnik NEW Arizona’s Republican Attorney General Mark Brnovich basically calls AZ presidential race for @JoeBiden. „If indeed there was some great conspiracy, it apparently didn’t work.” #12News #BattlegroundAZ https://t.co/RAQBQ02XGE

Ook in Georgia ligt er nog geen definitieve uitslag. Op woensdag werd bekend dat daar een handmatige hertelling komt omdat de marges tussen Trump en Biden zeer klein zijn. Biden zou de staat met 14.000 stemmen verschil hebben gewonnen. Brad Raffensperger, de minister van Binnenlandse Zaken van de staat, benadrukte in een interview met CNN dat er geen signalen van fraude zijn bij de verkiezingen in Georgia.

Een dag eerder hadden Kelly Loeffler en David Perdue, de Republikeinse senatoren voor Georgia, het aftreden geëist van Raffensperger, eveneens een Republikein. Volgens de twee senatoren zou er fraude zou zijn gepleegd in de staat, maar woensdag benadrukte Raffensperger het tweetal geen bewijs heeft aangeleverd voor de fraudeclaims en dat hij niet zal aftreden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Biden krijgt geen toegang tot felicitaties buitenlandse regeringen’