Rembrandt, maar dan anders

Agenda Amsterdam / Expositie

Kunstwerk Judith Dubois

Musea zijn nog gesloten, maar sommige galeries kunnen wel worden bezocht, zij het met alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. In plaats van het Rijksmuseum: Rembrandt, maar dan heel anders. In Galerie Atelier Judith Dubois is nu Rembrandt herrijst uit Nederlandse aarde te zien.

Het betreft „aardse kunstwerken” die gaan over „de schoonheid van de natuur en contact maken met de wereld om ons heen. Dat doe ik door alléén maar gebruik te maken van zand, aarde, schelpen, mergel, steenkool en natuurlijke materialen uit de aarde gelijmd op een houten paneel”, aldus kunstenaar Judith Dubois. „Rembrandt bestudeerde het licht en de menselijke gemoedstoestand. In zijn schilderijen kijken de mensen je levensecht aan, het is alsof je contact met ze maakt. Uiterste precisie gecombineerd met grove tactiele verfstreken. Mijn techniek leent zich er perfect voor om dat over te brengen. Daarom heb ik Rembrandts meesterwerken op mijn manier weergegeven. En wist je dat ook Rembrandt opgroeide in een tijd van een heftig virus en turbulente globalisering?”

Reserveer een tijdsblok via de website.

T/m woensdag 16 december, Atelier Judith Dubois, Overtoom 213 hs, Amsterdam. www.atelierjudithdubois.nl