Op overtreden mondkapjesplicht komt 95 euro boete

De boete voor het niet dragen van een mondkapje op plekken waar dat wel verplicht is, wordt 95 euro. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan NRC na berichtgeving door De Telegraaf. Het is geen verrassend bedrag: iedere overtreding van de wettelijke coronaregels kan je op een boete van 95 euro komen te staan.

Eerder kon je voor het negeren van bijvoorbeeld de anderhalvemetermaatregel 390 euro boete krijgen. Dat bedrag werd bijna een maand geleden verlaagd. Ook kon een overtreder een aantekening krijgen op zijn of haar strafblad, maar ook dat is teruggedraaid.

De mondkapjesplicht in publieke binnenruimten gaat op 1 december in. Tot die tijd geldt een dringend advies voor het dragen van een mondkapje.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Op overtreden mondkapjesplicht komt 95 euro boete