Trump golft op dag na nederlaag, first lady laat van zich horen

Trump op de golfbaan in Sterling, Virginia.
Trump op de golfbaan in Sterling, Virginia. Foto Jim Bourg/Reuters

De president van de Verenigde Staten is de dag nadat bekend werd dat hij de verkiezingen heeft verloren aan het golfen. Dat blijkt zondag uit de openbare agenda van Donald Trump en foto’s die op de golfbaan gemaakt zijn. Toen CNN en andere media zaterdag bekendmaakten dat Joe Biden gewonnen heeft, was Trump ook al op de green te vinden.

Intussen weet de president nog wel boze tweets de wereld in te sturen. Sinds zondagochtend (lokale tijd) heeft Trump verschillende berichten gedeeld over vermeende verkiezingsfraude door de Democratische partij. Twitter plaatste hierbij meteen een waarschuwing dat de beschuldigingen „betwist” worden. Ook beschuldigt de president de „Lamestream Media” (een variatie op mainstream media) ervan een nieuwe president te hebben bepaald.

First lady Melania Trump heeft ook gereageerd op de verkiezingsuitslag. Op Twitter schrijft zij dat „iedere legale stem geteld moet worden” en dat „onze democratie moet worden beschermd”. Hiermee impliceert ook zij dat er fraude is gepleegd. Opvallend genoeg meldde CNN kort voordat Melania Trump de tweet stuurde dat zij haar echtgenoot heeft geprobeerd over te halen zijn verlies te nemen. Ook andere mensen uit de inner circle van de president zoals zijn schoonzoon Jared Kushner zouden hebben gezegd dat hij moet accepteren dat hij verloren heeft. Trumps zonen Donald Jr. en Eric Trump zouden juist van mening zijn dat Trump nog niet moet toegeven.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meer felicitaties voor Biden: ook Saoedi-Arabië en oud-president Bush reageren