In beeld

Tweede coronagolf piekt tijdens verkiezingsstrijd

De afgelopen weken steeg het aantal coronabesmettingen in de VS fors. De campagne én de stembusgang zelf zijn in dit verkiezingsjaar sterk beïnvloed door het coronavirus.
Trumpaanhangers luisteren naar een toespraak van de Amerikaanse president tijdens een verkiezingsrally in Avoca, Pennsylvania. Achteraf is gebleken dat sommige van deze verkiezingsrally’s belangrijke spreader events waren. De Universiteit van Stanford verrichtte onderzoek naar achttien bijeenkomsten tussen juli en september. Daaruit bleek dat meer dan dertigduizend mensen besmet waren geraakt doordat ze bij Trump-rally’s waren geweest of in aanraking waren gekomen met mensen die zo’n bijeenkomst hadden bijgewoond.
Foto Brendan Smialowski/ AFP
Mensen wonen een drive-in-bijeenkomst bij van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, terwijl hij campagne voert voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in Miami, Florida.
Foto Chandan Khanna/ AFP
Activisten van de Democratische Partij (L-R) Jamie Saye, Juniper Leifer en Heather Lipkin delen informatiebrochures uit aan inwoners van Coplay in Pennsylvania. "Het is crunch-time. We halen alles uit de kast", zegt de 43-jarige Juniper Leifer. Ze trotseren stortregens tijdens hun 11-uur durende tocht maar ze hebben er alles voor over om de resterende zwevende kiezers voor zich te winnen.
Foto Angela Weiss/ AFP
Een man loopt langs een muurschildering van de Amerikaanse president Donald Trump gemaakt door kunstenaar "Pure Genius".
Foto Timothy A. Clary/ AFP
De stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, begroet supporters van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania eind oktober. Twee hoge ambtenaren maakten vrijdag bekend dat Meadows (61) positief getest is op het coronavirus.
Foto Carlos Barria/ Reuters
Twee vrouwen dragen een beschermend mondkapje terwijl ze hun stem uitbrengen op een stembureau op N.H. High School.
Foto Charles Krupa/ AP
In Springfield staat een kiezer in een stembureau om een ​​stem uit te brengen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.
Foto Matt Slocum/ AP
Tijdens de verkiezingsdag staan kiezers met mondkapjes in de rij om hun stem uit te brengen in de 'corona hotspot' Kenosha in Wisconsin.
Foto Wong Maye-E/ AP
Twee kiezers brengen hun 'early vote' uit op een stemlocatie in Cleveland. Meer dan 100 miljoen Amerikanen – een absoluut record – brachten hun stem ditmaal uit per post of stemden vooraf op een rustiger moment, omdat ze dat minder riskant vonden dan persoonlijk het stemhokje op te zoeken.
Foto Tony Dejak/ AP
Op een stemlocatie in Salt Lake City brengt een vrouw haar stem uit terwijl ze haar mond bedekt.
Foto Rick Bowmer/ AP
In Pittsburgh, Pennsylvania wordt het tellen van de stemmen streng gecontroleerd. Medewerkers dragen mondmaskers en houden 1,5 meter afstand.
Foto John Altdorfer/ Reuters
President Donald Trump houdt een toespraak in het Witte Huis in Washington., op donderdag 5 november.
Evan Vucci/ AP
Kunstenares Suzanne Brennan Firstenberg loopt door een veld met duizenden witte vlaggetjes die symbool staan voor de Amerikanen die omgekomen zijn door het coronavirus.
Foto Patrick Semansky/ AP
Twee dagen na de presidentsverkiezingen staat op een testlocatie in Milwaukee, Wisconsin een lange rij auto's te wachten.
Foto Bing Guan/ Reuters