Speciale corona-huisartsenpost in Brabant vernield, geen gerichte actie

De politie doet onderzoek bij de vernielde corona-isolatiepost in het Brabantse Beek en Donk.
De politie doet onderzoek bij de vernielde corona-isolatiepost in het Brabantse Beek en Donk. Foto Hollandse Hoogte/ANP

De speciale post die bij de huisartsenpraktijk in het Brabantse Beek en Donk was ingericht voor mensen met een vermoedelijke coronabesmetting is vrijdagnacht vernield. De politie laat weten dat de daders van het „bijzonder laffe feit”, vooralsnog onbekenden, daarbij „zwaar vuurwerk” hebben gebruikt.

De politie roept getuigen op zich te melden, er wordt nog onderzoek gedaan in de omgeving van de huisartsenpost. Volgens burgemeester Frank van der Meijden van de Brabantse gemeente Laarbeek was de vernieling waarschijnlijk geen gerichte actie tegen corona of de coronamaatregelen.

Aan Omroep Brabant vertelt Van der Meijden dat de isolatiepost het initiatief was van een van de huisartsen die bij de praktijk is aangesloten. „Die is heel erg pro-actief en heeft oprecht het beste met de mensen voor om dat coronavirus in te dammen.” De burgemeester is „boos en verdrietig” en noemt de vernieling „hoe dan ook onacceptabel”.

Correctie (8 november 2020): In een eerdere versie van deze update stond dat Van der Meijden burgemeester is van de gemeente Laarhoven. Dat klopt niet; Laarhoven is geen gemeente en Van der Meijden is burgemeester van de gemeente Laarbeek. Hierboven is dat aangepast.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 5.703 positieve coronatests gemeld, bijna duizend minder dan zaterdag